ACADEMICS

OVERVIEW

Through the synthesis of the Indonesian national curriculum and Cambridge international curriculum, Sekolah Cita Persada develops well rounded individuals suited to the societal and political climate of Indonesia.

Melalui perpaduan kurikulum nasional Indonesia dan kurikulum internasional Cambridge, Sekolah Cita Persada mengembangkan individu-individu berpengetahuan luas sesuai dengan iklim sosial dan politik Indonesia.

In Cita Persada, we define the standard of an individual equipped to live in our society by ensuring they fulfil the following aims:

• Encourage moral excellence and happiness as the form of being grateful

• Optimise intelligence aspects to enhance cognitive development, creativity and initiative

• Instill tolerance towards others as a part of social development

• Develop a sense of responsibility in all aspects of lives enthusiastically

• Promote the endurance of doing what is right with truth and justice

Di Cita Persada, kami mendefinisikan standar individu yang siap untuk hidup dalam masyarakat dengan memastikan bahwa mereka memenuhi tujuan sebagai berikut:

• Mendorong keunggulan moral dan kebahagiaan sebagai bentuk rasa bersyukur

• Mengoptimalkan aspek kecerdasan melalui perkembangan kognitif, kreativitas dan inisiatif

• Menanamkan toleransi terhadap orang lain sebagai bagian dari perkembangan sosial

• Mengembangkan rasa tanggung jawab dalam segala aspek kehidupan secara antusias

• Mempromosikan ketekunan dalam melakukan apa yang benar melalui kejujuran dan keadilan

Core Goals

• Innovative

• Creative

• Global Minded

• Ethical

• Collaborative Spirit

SCP applies the Indonesian Curriculum (Kurikulum Merdeka) along with the Creative Curriculum, as well as the Cambridge Primary Curriculum for the three subjects: English, Math, and Science. It also utilizes an eclectic approach to education by using English as the medium of instruction and in daily conversation. At SCP, we believe in a purposeful curriculum, one that emerges from the children's interests and experiences. We provide assistance to our students to turn mere experiences into learning experiences. We advocate for a child-centered environment and place great emphasis on preparing the environment for the children. To us, the prepared environment includes not only the space the children use and the furnishings and materials within that space but also the adults and the children who share their days with each other.

SCP menerapkan Kurikulum Indonesia (Kurikulum Merdeka) digabung dengan Kurikulum Kreatif serta Kurikulum Cambridge untuk tiga mata pelajaran Bahasa Inggris, Matematika, dan Sains. SCP juga menggunakan pendekatan eklektik dimana bahasa Inggris merupakan bahasa pengantar dalam percakapan sehari-hari. Di SCP, kami percaya pada kurikulum yang memiliki tujuan, yang berasal dari minat dan pengalaman anak-anak. Kami memberikan bantuan bagi siswa yang mengubah pengalaman sehari-hari menjadi pengalaman belajar. Kami menciptakan lingkungan yang berpusat pada anak dan sangat menekankan proses persiapan lingkungan bagi mereka. Bagi kami, lingkungan yang disiapkan tidak hanya mencakup ruangan yang digunakan oleh anak, perabotan serta bahan di dalam ruangan, tetapi juga orang dewasa dan anak lain dimana mereka berbagi satu dengan lainnya.

ACADEMICS

by division