Preschool & Kindergarten

Finalia Palupi

S.Pd.

IMG_0015_edited_edited.jpg

SCP Preschool and Kindergarten utilizes the Creative Curriculum to shape creative and innovative students of character. We encourage students to collaborate and learn through the process of experiential learning. We adapt a student-centered curriculum, as we teach according to the students needs in an engaging learning environment.

TK SCP menggunakan Kurikulum Kreatif untuk membentuk karakter siswa yang kreatif dan inovatif. Kami mendorong siswa untuk berkolaborasi dan belajar melalui proses pembelajaran berdasarkan pengalaman. Kami mengadaptasi kurikulum yang berpusat pada siswa, karena kami mengajar sesuai dengan kebutuhan siswa dalam lingkungan belajar yang menarik.

PROGRAM OVERVIEW

tinjauan program

Age Levels

• Toddler: 18 - 24 months

• Pre-Kindergarten 1: 2 - 3 years

• Pre-Kindergarten 2: 3 - 4 years

• Kindergarten 1: 4 - 5 years

• Kindergarten 2: 5 - 6 years

Creative Curriculum

Kurikulum Kreatif

​

Our preschool and kindergarten curriculum is considered the application of developmentally appropriate practice. SCP seeks to highlight the important balance between applying a general knowledge of child development with the particular knowledge a teacher gains by forming a relationship with each child and family. We also incorporate new information about the content in literacy, math, science, social studies, the arts, and technology that children can and should learn. It respects the way children grow and develop through ages and stages of development and individual differences.

Kurikulum prasekolah dan taman kanak-kanak kami merupakan penerapan praktik yang sesuai perkembangan. SCP berusaha untuk menekankan pada keseimbangan antara menerapkan pengetahuan umum tentang perkembangan anak dengan pengetahuan khusus yang diperoleh guru melalui hubungan yang terbentuk dengan setiap anak dan keluarga. Kami juga memperbaharui konten dalam literasi, matematika, sains, studi sosial, seni, dan teknologi yang dapat dan harus dipelajari anak-anak. Hal ini dilakukan dengan menghormati setiap anak dalam bertumbuh dan berkembang sesuai dengan usia dan tahap perkembangan serta perbedaan individu.

Project-Based Approach

Pendekatan Berbasis Proyek

​

We implement the project-based approach, which takes children to work over an extended period of time. The themes presented to the students are derived from their interests. Throughout the process, children learn to develop knowledge and skills through critical thinking, problem solving, communication skills, and creativity.

Kami menerapkan pendekatan berbasis proyek, yang memberikan kesempatan kepada anak-anak untuk menyelesaikan pekerjaan dalam jangka waktu tertentu. Tema yang disajikan kepada siswa berasal dari minat mereka. Sepanjang proses belajar, anak belajar untuk dapat mengembangkan pengetahuan dan keterampilan mereka dengan cara berpikir kritis, pemecahan masalah, keterampilan komunikasi, dan kreativitas.

Character Building

Pembentukan Karakter

​

Character education is one of the major concerns of Sekolah Cita Persada. The pursuit of excellence can only be achieved when there is a positive transformation in the building of character of every student. Our ideals are to reach the realisation of our philosophy.

Pendidikan karakter merupakan salah satu perhatian utama Sekolah Cita Persada. Keunggulan hanya dapat dicapai bila ada transformasi positif dalam pembentukan karakter setiap siswa. Kami bertujuan untuk merealisasikan filosofi kami.

COURSEWORK

SUBJECTS

• Phonics (Pre-K1 & Pre-K2)

• Pre-Mathematics